Over ons

Philippe van der Ven

“Met Tuscany Coffee ga ik voor mijn passie” 

Joep en ik kennen elkaar al 43 jaar. Dat is een voordeel als je elkaars compagnon wordt: je kent elkaar door en door en vult elkaar goed aan. Joep werkte al jaren in de koffiebranche, ik heb een technische opleiding voltooid en hielp hem ver voor de start van onze zaak al met sleutelen aan espressomachines. Jarenlang had ik een drukke, verantwoordelijke baan in het commerciële en zakelijke aspect bij een groot bedrijf.  Maar het liefst wilde ik meer met mijn handen bezig zijn en ik hou ervan om resultaatgericht te werken. Daarom heb ik heel bewust gekozen om co-owner te worden van Tuscany Coffee. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in de techniek van espresso-machines en klanten daarbij te helpen. Bovendien was mijn grootvader De Gruyter, wie weet komt de belangstelling in koffiebonen daar vandaan. Maar wat ik vooral graag wil, is een goed advies geven aan klanten, een band met ze opbouwen en hen helpen de juiste keuze te maken. Daarom heb ik bij ITC Academy een volledige opleiding gevolgd voor intermediate barista. Goede koffie is op deze manier een luxe die inmiddels voor iedereen bereikbaar is. Voor mij geen doorspoelkoffie meer. Ik ben gewend aan en verwend met heel goede koffie.” 

Joep van Moll

“Ik heb geleerd hoe ik de beste smaak uit een boon kan halen” 

“Ik vind het fantastisch om koffie te drinken en nieuwe smaken te ontdekken. ‘Word je nu emotioneel?’ zei een vriend ooit toen ik een koffie dronk met zo’n ontzettend, rijke smaak. Sinds ik zulke lekkere koffie had geproefd, wilde ik maar één ding: een melange ontwikkelen die daar op voortborduurde. Een full body koffie met een volle, romige smaak. Die melanges hebben we zelf samengesteld en ik ben er trots op dat we zulke goede koffie voor zo’n redelijke prijs verkopen. Door trainingen te volgen, veel te lezen, eindeloos te prutsen, te proeven en te proberen heb ik geleerd hoe ik de beste smaak uit een boon kan halen. Koffie is nooit exact hetzelfde: er zijn zoveel verschillende smaken en nuanceverschillen. Mijn ultieme koffiemoment is als ik op zondagochtend mijn espressomachine hoor aanspringen. De rust om me heen, de machine die mooi bromt en de geur van koffie die heerlijk vers is.”