Koffiebonen thuis

Een goed gezette espresso is warm, heeft een uitgebalanceerde, volle smaak en een mooie crema. Goed gemalen koffiebonen zijn een absolute noodzaak. Maar er komt heel wat meer kijken om je koffie tot de beste kwaliteit te brengen. Bij Tuscany Coffee vind je topklasse espressomachines en uiteraard verse koffiebonen voor thuis of zakelijk gebruik. De tijd dat koffiedrinkers genoegen nemen met een vlakke, flauwe koffiesmaak is voorbij. Kies je voor een melange van Tuscany Coffee, dan drink je een hoogwaardige koffie voor een hele mooie prijs. 

Zo hoogwaardig is een melange van Tuscany Coffee

Tuscany Coffee koffiebonen vers geplukt

Heerlijk vers

Onze melanges bestaan onder andere uit bonen uit Brazilië, Peru, Centraal-Amerika en Indonesië. De Tuscany bonen gaan na het branden meteen in een zak en worden luchtdicht verpakt. Omdat koffiebonen na het branden nog een tijd gas afgeven is er een ventiel geplaatst waardoor het gas er uit kan, maar er geen zuurstof bij komt. Hierdoor blijven de bonen langer vers. De bonen worden iedere week vers gebrand door een professionele Nederlandse koffiebrander die de slow-roast-methode hanteert. De ervaring leert dat na ongeveer 2 á 3 weken de smaak het mooist is.

Langere levensduur

Wij zorgen dat alles goed blijft werken

Onderhoud is preventief en zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft functioneren. Als je de drie stappen die hieronder staan volgt, zien we je espressoapparaat maar eens per jaar voor onderhoud. Naast het reinigen van de machine en de molen en het voorkomen van kalk is het nodig om periodiek de machine een onderhoudsbeurt te geven. Alle onderdelen die verdrogen of verslijten (denk aan rubberringen en pakkingen, ventielen en kleppen) worden tijdens een onderhoudsbeurt vervangen. Dit zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft werken en mooie koffie blijft maken. Tuscany Coffee is gespecialiseerd in het onderhoud aan machines die gebaseerd zijn op horecatechniek, namelijk de halfautomaten (ook wel piston-machines genoemd). Je kunt altijd het merk en type machine samen met je technische vraag aan ons mailen zodat we kunnen kijken of we je kunnen helpen.
Tuscany Coffee espressomachine Den Haag

Onderhoud in 3 stappen

Het onderhoud van een espressomachine bestaat altijd uit 3 stappen:

-1-

Wekelijks

Wekelijks reinig je de zetgroep door deze te ‘backflushen’. De aangekoekte koffierestjes worden zo uit de zetgroep gehaald waardoor verse espresso beduidend minder bitter smaakt. Het backflushen is maar 3 minuten werk en doe je vooral om ervoor te zorgen dat je alleen verse koffie proeft en niet de nare smaakjes van een vieze machine. 

-2-

Periodiek (4-12 keer per jaar)

Periodiek vervang je een anti-kalk filtertje in de watertank. Machines met een vaste wateraansluiting maken gebruik van een anti-kalk filter die je jaarlijks vervangt. Kalk kan ervoor zorgen dat de machine niet meer goed werkt. Lekkages en andere storingen kunnen het gevolg zijn van kalk in je machine. Ontkalken is altijd een vervelend karweitje: met behulp van zuur los je de kalk op en als je pech hebt ook andere zaken zoals pakkingen en rubberringen en zelfs het verwarmingselement kunnen stuk gaan door verkeerd ontkalken. Ontkalken raden we dan ook af. Het is voor jouw machine veel beter om kalk te voorkomen en het water te filteren voordat het de machine in gaat. Op dit gebied kunnen we goed adviseren om er voor te zorgen dat je de juiste filter voor je machine aanschaft.
-3-

Jaarlijks

Tijdens een servicebeurt wordt je machine uit elkaar gehaald en vervangen we alle delen die verdrogen of verslijten. We lopen de machine na op lekkages en elektronische storingen en stellen hem af op de juiste druk en temperatuur. Na een uitvoerige test wordt de machine intern en extern schoongemaakt en wordt de zetgroep gereinigd (het zogenoemde backflushen). Pas als de machine een uitgebreide test heeft doorlopen, weer functioneert zoals de fabrikant heeft bedoeld én weer goede en lekkere koffie maakt, mag hij mee naar huis.